Πολιτική Aπορρήτου - Cookies

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: Ματθαίος Αβραμίδης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: https://www.vinylstore.gr

ΕΔΡΑ: ΚΥΠΡΟΥ 16, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τ.Κ 55133

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: +30 2310 407356

EMAIL: info@vinylstore.gr

 

Προσωπικά Δεδομένα

Η Εταιρεία Ματθαίος Αβραμίδης που εφεξής θα αναφέρεται ως «Εταιρεία» και το Vinylstore.gr σέβεται το απόρρητό σας και δεσμεύεται να προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσει υπεύθυνα, όπου αυτό χρειάζεται. 
Η πολιτική απορρήτου που χρησιμοποιούμε καθορίζει την βάση, πάνω στην οποία οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγουμε από εσάς, ή μας παρέχετε εσείς, (η οποία μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα, όπως αυτό ορίζεται από τον νόμο περί προστασίας δεδομένων) μέσω αυτού του ιστότοπου, θα επεξεργάζεται από εμάς.
*Αυτή η Πολιτική Απορρήτου δεν ισχύει:

1) για προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται μέσω άλλων ιστότοπων ή υπηρεσιών. Όταν χρησιμοποιείτε ιστότοπους ή υπηρεσίες τρίτων, υπόκεισθε στην εκάστοτε Πολιτική Απορρήτου, όπως αυτή ορίζεται από τους ίδιους. 

2) για επιπλέον προσωπικές πληροφορίες που οι ίδιοι παρέχετε σε αγοραστές, πωλητές, συνεργάτες ή άλλους χρήστες με δική σας πρωτοβουλία και συγκατάθεση.

Τι πληροφορίες συλλέγουμε;

Καθώς αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπο (εγγραφή, εγγραφή στο newsletter, παραγγελία προϊόντος) ή καθώς επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, site ή social media μπορεί να συλλέξουμε τις κάτωθι αναγραφόμενες πληροφορίες από εσάς:

1. Πληροφορίες που εσείς μας παραχωρείτε, οι οποίες περιλαμβάνονται σε:

Φόρμες που συμπληρώνετε μέσα στον ιστότοπο Vinylstore.gr

Περιεχόμενο επικοινωνίας, όταν εσείς επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, email ή αλλιώς.

Φόρμες εγγραφής στον ιστότοπο Vinylstore.gr

Συνδρομές ή παραγγελίες μέσω αυτού του ιστότοπου

Συζητήσεις στον ιστότοπο ή τα επίσημα social media που σχετίζονται με αυτόν

Αναφορές προβλημάτων ή αιτήματα βοήθειας που αφορούν την λειτουργία του ιστότοπου

Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνουν: 

το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, 

την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, 

την διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ένα προϊόν,

την διεύθυνση χρέωσης (εάν αυτή διαφέρει από την διεύθυνση αποστολής) 

έναν αριθμό τηλεφώνου (σταθερού ή κινητού).

*Οποιοδήποτε στοιχείο αφορά την πιστωτική/χρεωστική κάρτα σας, κοινοποιείται στην εκάστοτε τράπεζα. 

*Η εταιρεία επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, τηρώντας την εφαρμογή του άρθρου 7Α παρ. 1 (β) Ν. 2472/1997, καθώς και το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο αναφορικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), με σκοπό την υλοποίηση της εκάστοτε παραγγελίας και με κανέναν τρόπο δεν θα αποκαλυφθούν, δημοσιοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους, εκτός αν κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία για την άρση του απορρήτου (Ν. 2225/1994) ή τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική εφαρμογή της Οδηγίας 24/2006.
    

2. Πληροφορίες που εμείς συλλέγουμε αυτομάτως με κάθε επίσκεψή σας στον ιστότοπο όπως:

Τεχνικές πληροφορίες, όπως η διεύθυνση IP, οι πληροφορίες σύνδεσης, ο τύπος και η έκδοση του προγράμματος περιήγησης, η ρύθμιση της ζώνης ώρας, το λειτουργικό σύστημα και η πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε.

Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους URL της ροής των “κλικ” (clickstream) προς, μέσω και από τον ιστότοπο μας (συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας και της ώρας). 

Σελίδες που έχετε επισκεφτεί ή αναζητήσατε, πριν και μετά την επίσκεψη στον ιστότοπο, χρόνοι απόκρισης σελίδων, σφάλματα λήψης, διάρκεια επίσκεψης σε ορισμένες σελίδες, πληροφορίες αλληλεπίδρασης με την σελίδα (όπως κύλιση και “κλικ”) και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να μεταβείτε εκτός ιστοσελίδας.

 

Πως χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες;

Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε, κατά περίπτωση, τις πληροφορίες που διατηρούμε για εσάς με τους ακόλουθους τρόπους: 

Για να απαντήσουμε πιο στοχευμένα στα ερωτήματά σας. 

Για να σας παράσχουμε -ή να επιτρέψουμε σε τρίτα μέρη να σας παράσχουν- πληροφορίες σχετικά με άλλα αγαθά που προσφέρουμε, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που έχετε ήδη αγοράσει ή αναζητήσατε ή που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Για να κάνουμε προτάσεις σε εσάς και σε άλλους χρήστες του ιστότοπού μας, σχετικά με προϊόντα που μπορεί να ενδιαφέρουν εσάς ή αυτούς. 

Για να επιτρέψουμε σε υπηρεσίες τρίτων να παρέχουν στοχευμένη διαφήμιση, μέσω ιστότοπων που επισκέπτεστε, για αγαθά που μπορεί να σας φανούν ενδιαφέροντα (δείτε περισσότερα σχετικά με αυτό στην Πολιτική για τα Cookies παρακάτω.) 

Για να μετρήσουμε ή να κατανοήσουμε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης που προσφέρουμε σε εσάς και σε άλλους

Για την παρακολούθηση της προόδου και του αριθμού των συμμετοχών σε προωθητικές ενέργειες.

Για να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπο, αποστέλλοντας σχόλια για παράδειγμα ή κοινοποιώντας πληροφορίες σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων. 

Για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τυχόν συμβάσεις που συνάπτονται μεταξύ εσάς και εμάς και να σας παρέχουμε τις πληροφορίες και τα προϊόντα που ζητάτε. 

Για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την πρόσβασή σας στις υπηρεσίες μας ή να σας ειδοποιήσουμε για τυχόν αλλαγές στις υπηρεσίες.

Για να συμμορφωνόμαστε με τις νομικές απαιτήσεις. 

Για την καλύτερη διαχείριση του ιστότοπου και για εσωτερικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης προβλημάτων, της ανάλυσης δεδομένων, των τεχνικών δοκιμών και των στατιστικών ερευνών. 

Για να βελτιώσουμε τον ιστότοπο, διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενο παρουσιάζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για εσάς και τον υπολογιστή σας. 
Ως μέρος των προσπαθειών μας, για να διατηρήσουμε τον ιστότοπο ασφαλή. 

 

Πως και πότε κοινοποιούνται αυτές οι πληροφορίες;

Μπορεί να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με επιλεγμένα τρίτα μέρη όπως:

Εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του ηλεκτρονικού καταστήματος, που είναι αρμόδιοι για την εκτέλεση και τιμολόγηση των παραγγελιών σας, καθώς και για την εκπλήρωση πάσης φύσεως υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση μεταξύ πελάτη και ηλεκτρονικού καταστήματος.

Παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και μεταφορών (για παράδειγμα τράπεζες, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων όπως το Paypal, εταιρείες μεταφορών και ταχυμεταφορών (courier) κλπ.) απαραίτητων για την διενέργεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας ή/και την εξασφάλιση των δεδομένων ή/και την εξυπηρέτηση των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος. 

Επιχειρηματικούς εταίρους, προμηθευτές και συνεργάτες για να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με προωθητικές ενέργειες και προσφορές. 

Διαφημιστές, διαφημιστικά δίκτυα και κοινωνικά δίκτυα που απαιτούν τα δεδομένα για να επιλέγουν και να προβάλλουν σχετικές διαφημίσεις σε εσάς και άλλους χρήστες. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε συγκεντρωτικά πληροφορίες για να βοηθήσουμε τους διαφημιστές να προσεγγίσουν το είδος του κοινού στο οποίο στοχεύουν. 

Παρόχους μηχανών αναζήτησης και υπηρεσιών “Analytics” που βοηθούν την Εταιρεία στη βελτιστοποίηση του ιστότοπου. 

Άλλα τρίτα μέρη όταν εσείς επιθυμείτε μια τέτοια κοινή χρήση και αφού έχετε ήδη δώσει την συγκατάθεσή σας.

Μπορεί να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με άλλα τρίτα μέρη όπως: 

Σε περίπτωση πώλησης ή αγοράς κάποιας επιχείρησης ή περιουσιακών στοιχείων, μπορούμε να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στον μελλοντικό πωλητή ή αγοραστή. 

Εάν η Εταιρεία που ελέγχει τον παρόντα ιστότοπο αποκτάται από τρίτο, τα προσωπικά δεδομένα που κατέχει σχετικά με τους πελάτες θα είναι ένα από τα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία.

Εάν είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να συμμορφωθούμε με οποιονδήποτε νόμο, να εφαρμόσουμε τους όρους χρήσης, ή να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, την ιδιοκτησία ή την ασφάλεια της Εταιρείας, των πελατών μας ή άλλων. Αυτό περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες εταιρείες και οργανισμούς με σκοπό την προστασία από ενδεχόμενη απάτη και τη μείωση του πιστωτικού κινδύνου.
Σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος νόμιμα το αποζητά.

Απαιτούμε από όλους τους τρίτους, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, να σέβονται την ασφάλεια αυτών, να τηρούν εχεμύθεια, να μην αποστέλλουν σε άλλους τα δεδομένα σας χωρίς την άδεια της Εταιρείας, να λαμβάνουν και οι ίδιοι τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και να συμμορφώνονται με τα ισχύοντα νομικά πλαίσια για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 979/2016/ΕΕ.

 

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας από τους ιστότοπους, τους οποίους επισκέπτεσθε και χρησιμοποιούνται ευρέως για την πιο αποτελεσματική λειτουργία των ιστότοπων, για να συγκρατούν στη μνήμη τους τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν και να βελτιώσουν ή/και να εμπλουτίσουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο που επισκέπτεσθε.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι διαφημίσεις που βλέπετε στον ιστότοπο σχετίζονται περισσότερο με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας.

Δεν χρησιμοποιούμε cookies για να προσδιορίσουμε την ταυτότητά σας, αλλά μόνον για να μπορεί ο ιστότοπος να λειτουργεί καλύτερα με τρόπο που να σας εξυπηρετεί.

 

Απενεργοποίηση/Διαγραφή Cookies

Τα cookies δεν εγκυμονούν κινδύνους για το σύστημα του υπολογιστή σας ή για τα αρχεία σας. Μπορείτε βέβαια να απενεργοποιήσετε τα cookies χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση στο φυλλομετρητή σας που σας επιτρέπει να αρνείστε τη ρύθμιση ορισμένων cookies. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας για να απενεργοποιήσετε όλα τα cookies (συμπεριλαμβανομένων των βασικών cookies) ενδεχομένως δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα σημεία του ιστότοπου μας ή σε άλλους ιστότοπους που τυχόν επισκέπτεσθε.
Απενεργοποιώντας ένα cookie ή μια κατηγορία cookies δεν διαγράφετε το cookie από τον φυλλομετρητή σας. Θα πρέπει να προβείτε σε αυτή την ενέργεια, ξεχωριστά, στον φυλλομετρητή σας.

 

Πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας;

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όσο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τα συλλέξαμε, όπως αυτοί αναφέρθηκαν παραπάνω και για όσο καιρό κρατάτε ανοιχτό τον λογαριασμό σας στον ιστότοπο μας. Κάποια δεδομένα ωστόσο, τα οποία κυρίως αφορούν αγορές προϊόντων, μπορεί να διατηρηθούν παραπάνω, ώστε να συμμορφωνόμαστε με την φορολογική και την εμπορική, ισχύουσα νομοθεσία. 
Με το πέρας αυτής της περιόδου τα δεδομένα αυτά είτε διαγράφονται πλήρως από το σύστημά μας, είτε διατηρούνται ανώνυμα, ώστε να χρησιμοποιηθούν, με μη αναγνωρίσιμο πλέον τρόπο, σε στατιστικές αναλύσεις και για λόγους επιχειρηματικού προγραμματισμού.   

 

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Έχετε δικαίωμα να:

Ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε ένα αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς και να ελέγξετε πως τα επεξεργαζόμαστε νομίμως.

Ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, αν τυχόν είναι ελλιπή ή ανακριβή, αν και ίσως χρειαστεί να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των νέων δεδομένων προτού προβούμε σε οποιαδήποτε τροποποίηση.

Ζητήσετε την διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, όταν δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να συνεχίζουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Επίσης μπορείτε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα όταν έχετε, επιτυχώς, κάνει χρήση του δικαιώματός σας να αντιταχθείτε στην επεξεργασία (βλ. παρακάτω), εφόσον τα έχουμε επεξεργαστεί με παράνομο τρόπο ή είμαστε υπόχρεοι από τον νόμο να τα διαγράψουμε για άλλους λόγους. 

*Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μπορεί να μην είμαστε πάντα σε θέση να συμμορφωνόμαστε με το αίτημά σας για διαγραφή, για συγκεκριμένους νομικούς λόγους που θα σας ανακοινωθούν, κατά περίπτωση, κατά την υποβολή της αίτησής σας.

Αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων -εάν δεν υπάρχει νόμιμος λόγος που την επιτάσσει- εφόσον υπάρχει κάτι που αισθάνεστε ότι προσβάλλει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας. 

Ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στα ακόλουθα σενάρια: (α) αν θέλετε να καθορίσουμε την ακρίβεια των δεδομένων, (β) όπου η χρήση των δεδομένων είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να τα διαγράψουμε εντελώς, (γ) όταν χρειάζεστε να διατηρούμε τα δεδομένα, ακόμη και αν δεν τα απαιτούμε πλέον, καθώς τα χρειάζεστε, για να ασκήσετε ή να υπερασπιστείτε νομικές αξιώσεις, ή (δ) έχετε αμφισβητήσει τη χρήση των δεδομένων σας, αλλά πρέπει να επαληθεύσουμε αν έχουμε νόμιμους λόγους που να μας επιτρέπουν να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ζητήσετε τη μεταφορά των προσωπικών σας δεδομένων σε εσάς ή σε τρίτους. Θα παρέχουμε σε εσάς ή σε υπηρεσία τρίτου που έχετε επιλέξει τα προσωπικά σας δεδομένα σε μία ευρέως χρησιμοποιούμενη, αναγνώσιμη, ηλεκτρονική μορφή. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το δικαίωμα ισχύει μόνο για αυτοματοποιημένες πληροφορίες τις οποίες αρχικά έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε ή για πληροφορίες που χρησιμοποιήσαμε για εκτέλεση σύμβασης μεταξύ εμάς και εσάς.

Ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, ανά πάσα στιγμή, για μελλοντική επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, στις περιπτώσεις όπου αυτή θεωρείται απαραίτητη από εμάς. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ωστόσο, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Το εφαρμοστέο Δίκαιο, σε σχέση με τα άνωθι αναγραφόμενα, είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Τα αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

Καταγγελία μπορείτε να υποβάλλετε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο/δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Εάν υπάρξουν αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου μας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ και θα σας ειδοποιούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε, ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

 

Επικοινωνία

Εάν έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με την πολιτική αυτή ή τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@vinylstore.gr . 
 

X